Comisie pentru prevenirea consumului de alcool şi droguri, creată la Vulcăneşti
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Comisie pentru prevenirea consumului de alcool şi droguri, creată la Vulcăneşti

Primăria oraşului Vulcăneşti a creat o comisie care se va ocupa de controlul şi prevenirea abuzului de băuturi alcoolice, precum şi a consumului de droguri şi stupefiante.

Din comisie fac parte colaboratori ai inspectoratului de poliţie, ai instituţiilor medico-sanitare, ai secţiei de asistenţă socială şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Membrii comisiei vor întreprinde sistematic raiduri pentru a identifica cazurile de consum abuziv al alcoolului şi substanţelor narcotice, şi prevenirii infracţiunilor comise sub influenţa acestor preparate.

Potrivit Primăriei Vulcăneşti, membrii comisiei planifică şi multe acţiuni de prevenire şi informare. „Vom discuta cu membrii familiilor defavorizate care sunt în evidenţa asistenţilor sociali. De asemenea, în instituţiile de învăţământ vor fi organizate lecţii, în cadrul cărora vom explica copiilor despre dauna consumului de alcool şi droguri”, au precizat surse de la Primăria oraşului Vulcăneşti.

Statisticile arată că, anual, în jur de o mie de cetăţeni din Republica Moldova suferă intoxicaţii acute cu alcool, iar fiecare al cincilea este minor. 

În ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se spune că, în medie, un cetăţean al R. Moldova consumă pe an 17,4 litri de alcool pur pe cap de locuitor, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI