Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comercianţii din oraşul Bălţi nu au fost lăsaţi să-şi reînceapă activitatea în piaţă

Au vrut să meargă la muncă, dar au ajuns la proteste. Comercianţii din oraşul Bălţi nu au fost lăsaţi să-şi reînceapă activitatea în piaţă, aşa cum le-a promis primarul Renato Usatâi. Autorităţile au impus interdicţii în Pietele din Chişinău şi Bălţi iar premierul Ion Chicu a avetizat că orice decizie pe cont propriu se sancţionează conform legii.

Vânzătorii au venit la piaţă de la ora 7 dimineaţă, dar au fost opriţi de poliţişti să îşi reia activitatea. Oamenii au scandat ore în şir, nemulţumiţi că nu pot să revină la muncă.

După mai multe ore de protest, în faţa manifestanţilor a venit primarul Renato Usatâi. Ca şi data trecută, edilul a fost de partea oamenilor şi le-a promis că se vor întruni de urgenţă într-o şedinţă a Consiliului Municipal Bălţi, unde vor vota pentru deschiderea pieţelor din oraş.

„Noi nu trebuie să suferim sau să depindem de ei. De aceea vă rog să respectăm distanţa socială, mergem împreună la primărie.Noi votam, transmitem administratiei pieţei aceasta decizie, la comisariatul de politie şi la restul serviciilor municipale. Şi cu asta eu sper că noi vom pune capăt piedicilor care ni se pun” a spus Renato Usatâi.

Zis şi făcut: la şedinţa consiliului municipal Bălţi majoritatea aleşilor locali au votat pentru redeschiderea pieţei. Fapt contrar legii, anunţă premierul Ion Chicu.

„Orice deviere de la aceste decizii este încălcare de lege cu consecinţele respective. Eu din cate stiu, şi comisia locală nu a aprobat o asemenea decizie, ca ea nu putea sa o aprobe. Dacă un primar, prim ministru sau alt funcţionar ia decizii contrar legistaţiei, trebuie să îşi asume responsabilităţile”, a spus Ion Chicu.

Chiar şi aşa, potrivit Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din Bălţi, cei peste 200 de comercianţi ai pieţelor din localitate pot ieşi de mâine la muncă.
Similare
RECOMANDĂRI