CNAS: Contribuabilii sunt îndemnaţi să vină să-şi ridice carnetele de muncă de la casele teritoriale
Sursa foto:cnas.md Vizualizari:

CNAS: Contribuabilii sunt îndemnaţi să vină să-şi ridice carnetele de muncă de la casele teritoriale

Casa Naţională de Asigurări Sociale a făcut publică lista agenţilor economici care nu au ridicat de la casele teritoriale o parte din carnetele de muncă ale angajaţilor. În acest context, CNAS se adresează către contribuabili să vină la structurile teritoriale şi să ridice carnetele de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în conformitate cu o hotărâre de Guvern, CNAS a fost responsabilă de scanarea carnetelor de munca în scopul completării conturilor personale de asigurări sociale cu informaţia aferentă stagiului de cotizare realizat până la 1 ianuarie 1999.

Specialiştii subdiviziunilor teritoriale ale CNAS au executat obligaţia de scanare, iar actualmente s-a constatat că mai multe entităţi economice nu s-au prezentat la CNAS pentru ridicarea carnetelor de muncă.

Totodată, potrivit prevederilor hotărârii, conducătorii întreprinderilor, organizaţiilor şi instituţiilor, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, urmau să restituie salariaţilor sau reprezentanţilor acestora, sub semnătură, carnetele de muncă până la data de 28 decembrie 2018.

În hotărârea Guvernului se mai menţionează că înscrierile în carnetele de muncă, efectuate până la 1 ianuarie 2019, îşi păstrează valabilitatea şi pot fi utilizate la necesitate.

Lista agenţilor economici poate fi văzută, accesând acest link.
Similare
RECOMANDĂRI