Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CNA examinează cazurile de colectare a plăţilor informale în şcoli

Sistemul educaţional trebuie să crească o generaţie care să spună "Nu corupţiei". Elevii, părinţii şi profesorii ar trebui să renunţe definitiv la plăţile informale. Acestea sunt mesajele pe care le-au transmis voluntarii anticorupţie în cadrul unui flashmob cu genericul "În noul an de studii – fără corupţie".

Voluntarii au informat cetăţenii despre fenomenul corupţiei împărţind pliante informaţionale.

Grupul de voluntari anticorupţie a fost format în luna aprilie de Centrul Naţional Anticorupţie. Susţinuţi de PNUD, cei 20 de tineri au participat la activităţi de promovare a integrităţii în educaţie. Ei îşi propun să combată taxele ilegale, favoritismul sau copiatul, practici care generează corupţia în învăţământ.

Reprezentanţii CNA spun că au creat la începutul acestui an şcolar o celulă de intervenţie care examinează cazurile de colectare a plăţilor informale.

Proiectul "Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova" este implimentat de PNUD în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatul Poporului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Flashmobul de promovare a integrităţii în educaţie va fi organizat şi în alte oraşe, inclusiv la Orhei şi Bălţi.
Similare
RECOMANDĂRI