Circa 25% din obiectivele municipale au fost conectate la căldură
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Circa 25% din obiectivele municipale au fost conectate la căldură

Primăria Chişinău informează că doar 750 de obiective municipale care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată, au fost conectate. Acesta reprezintă circa 25 % din totalul de 3048 de obiective.

În prezent beneficiază de încălzire toate cele 133 de instituţii de educaţie timpurie din Chişinău care activează, inclusiv 98 de şcoli şi licee din cele 135. De asemenea, 49 de instituţii medico-sanitare publice din municipiu, din 62 de obiective, sunt conectate la agentul termic, o parte din acestea dispun de centrale termice autonome.

Situaţia asigurării locuinţelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie, curent, în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău. Autorităţile municipiului Chişinău precizează că obligaţia privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., unicul furnizor de energie termică din Chişinău.

Autorităţile municipale susţin că au recepţionat mai multe plângeri de la cetăţeni, familii cu copii mici, care spun că în locuinţe este frig şi că serviciile de profil nu iau atitudine. Vineri, 22 octombrie 2021, în Chişinău a fost dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toţi consumatorii.

Similare
RECOMANDĂRI