Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci specialişti IT, reţinuţi pentru falsificarea de carduri bancare, riscă până la 8 ani de închisoare

Cinci suspecţi, buni specialişti IT, au fost reţinuţi de oamenii legii şi sunt acuzaţi că au pus pe roate o schemă de falsificare a cardurilor bancare. Aveau grijă la fiecare detaliu, aşa încât anchetatorilor le-a luat doi ani să pună mâna pe ei. Infractorii acţionau doar la bancomatele din ţările europene, iar cu banii furaţi trăiau o viaţă de lux.

După reţinerea primilor doi suspecţi, oamenii legii le-au pus cătuşe şi altor trei membri ai grupării. Toţi erau implicaţi în schema de copiere a cardurilor bancare de pe care furau bani. Copiau cardurile unor persoane din ţările europene şi tot de acolo scoteau banii ca să nu dea de bănuit.

Aici interveneau cei care montau tot utilajul la bancomatele din străinătate, astfel încât proprietarii cardurilor nici nu bănuiau că în momentul în care extrageau banii, cineva le copie toate datele. Mai mult decât atât, indivizii făceau bani şi din utilajul pe care-l vindeau altor grupări.

Suspecţii au ştiut să cureţe bine urmele. Aveau anumite tehnici de comunicare, nu foloseau telefonele mobile şi erau buni specialişti IT aşa că  le-au dat bătăi de cap ofiţerilor de investigaţie timp de doi ani. Procurorii au descins în apartamentele lor abia săptămâna trecută. Au găsit peste 23 de mii de euro, 950 de dolari şi 13 mii de lei. Poliţiştii încă fac calcule şi spun că prejudiciul ar fi mult mai mare. Ce-au făcut hoţii cu banii în tot acest răstimp? Au trăit din belşug, spun anchetatorii.

Cinci persoane au fost reţinute, iar numărul învinuiţilor în acest caz ar putea să crească. După ce vor stabili suma prejudiciului, procurorii vor solicita confiscarea întregii averi.

Toţi sunt cercetaţi penal pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a cardurilor sau a altor instrumente de plată false şi riscă până la opt ani de închisoare. Doi dintre suspecţi  erau urmăriţi şi de poliţia din statele europene, iar alţi doi sunt recidivişti în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI