Cinci penitenciare vor fi reconstruite pe parcursul acestui an
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinci penitenciare vor fi reconstruite pe parcursul acestui an

Cinci penitenciare urmează să fie reconstruite pe parcursul acestui an potrivit Legii bugetului de stat pentru 2019, intrată în vigoare la 1 ianuarie. Costul lucrărilor ajung până la aproximativ 209 milioane de lei. Din suma totală, în jur de 40 de milioane de lei sunt prevăzuţi pentru construcţia casei de arest din municipiul Bălţi, scrie bizlaw.md.

Totodată, au fost alocate resurse pentru reconstrucţia următoarelor instituţii de detenţie: Penitenciarul nr. 3 din oraşul Leova - 2,1 milioane de lei; Penitenciarul nr. 10 din satul Goian, municipiul Chişinău - 4,2 milioane de lei; Perimetrul de pază al Penitenciarului nr. 7 din satul Rusca, raionul Hânceşti - 3 milioane de lei.

Mai mult de jumătate din suma totală – aproximativ 160 de milioane de lei, vor fi cheltuiţi pentru proiectul „Construcţia penitenciarului din municipiul Chişinău”. Din această sumă, 14,5 milioane sunt bani din bugetul naţional, iar peste 145 de milioane de lei provin din resurse externe. Pentru acelaşi proiect, în 2018 au fost alocaţi 139,6 de milioane de lei.

Potrivit schiţei de proiect a noului penitenciar din Chişinău, acesta va fi format din cinci compartimente funcţionale separate. Instituţia va avea un bloc rezidenţial, unul pentru transfer, unul pentru asigurarea serviciilor medicale secundare, precum şi zona de intrare şi cea administrativă. De asemenea, vor fi construite două parcări, una pentru angajaţii instituţiei şi alta pentru vizitatori.

Viitoarea închisoare va fi amplasată la intrarea în satul Bubuieci, pe un teren de 36 de hectare, transmite bizlaw.md.

Similare
RECOMANDĂRI