Cinci elevi din Chişinău au obţinut medalii de argint şi bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică
Vizualizari:

Cinci elevi din Chişinău au obţinut medalii de argint şi bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică

Cinci elevi din Chişinău au obţinut medalii la cea de-a 38-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a fost organizată de Cipru. Din cauza pandemiei, olimpiada s-a desfăşurat online, în perioada 6-10 septembrie.

Marius Sclearuc, elev la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chişinău şi Valeriu Ursu, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău au obţinut medalii de argint în cadrul Olimpiadei Balcanice de Matematică, ediţia a 38-a. Medalii de bronz în cadrul concursului au obţinut Adelina Andrei, Dan Cernatinschi şi Victor Purice, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chişinău.
 
În cadrul competiţiei au participat 104 elevi din 17 ţări, Republica Moldova fiind reprezentată de şase elevi şi trei profesori. În context, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare adresează mulţumiri membrilor Consiliului Olimpic Naţional la Matematică pentru dedicaţie şi implicare în organizarea concursului şi pregătirea lotului olimpic naţional şi Universităţii de Stat din Moldova, care a oferit spaţii pentru desfăşurarea taberei de pregătire a lotului olimpic naţional şi a probelor din cadrul olimpiadei.
 
Totodată, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare adresează felicitări premianţilor, profesorilor şi părinţilor, dorindu-le succese în continuare.
Similare
RECOMANDĂRI