Chişinăul şi Bucureştiul negociază deschiderea punctului comun de control Oancea-Cahul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul şi Bucureştiul negociază deschiderea punctului comun de control Oancea-Cahul

Autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti au negocieri cu privire la deschiderea punctului comun de control Oancea-Cahul. Anunţul a fost făcut de către directorul adjunct al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 26 de ani ai instituţiei, potrivit mybusiness.md.

„Am iniţiat negocierile cu partea română privind deschiderea punctului de control comun la Cahul-Oancea. În viitorul apropiat vom putea anunţa şi data când acesta va fi deschis. Practica a demonstrat eficienţa punctelor de control comun la frontieră. Acestea permit funcţionarea în regim de „one stop border control", adică „ghişeu unic", procedură ce reduce semnificativ timpul de aşteptare la trecerea frontierei", a declarat Ceban.

Primul punct de control comun la frontiera moldo-ucraineană a fost deschis pe 17 iulie la Pervomaisk-Cuciurgan, iar până la finele anului 2018 va fi lansat şi punctul de control comun la Palanca-Maiaki-Udobnoie. În prezent, acolo au loc lucrări de modernizare a infrastructurii – se repară imobilele aferente, căile de acces, sunt create coridoare speciale pentru întreprinderile ce dispun de certificate de operator economic autorizat. Bugetul total al proiectului este de 5,56 milioane de euro.

Până în anul 2020, vor fi reconstruite alte trei puncte de trecere a frontierei moldo-române – Sculeni-Sculeni, Leuşeni – Albiţa, Giurgiuleşti – Galaţi, bugetul total al lucrărilor fiind de 10 milioane de euro.

Similare