Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăuienii vor putea achita cu cardul bancar călătoria cu troleibuzul

Locuitorii oraşului Chişinău vor putea achita călătoria cu troleibuzul folosind cardul bancar. Regia Transport Electric a anunţat că în curând va instala primul sistem de taxare electronică în troleibuzele care circulă pe una dintre rutele principale din municipiu.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: Autorităţile municipale îşi propun să înceapă testarea taxării electronice din luna martie. Costul călătoriei va rămâne acelaşi – 2 lei. Pe rutele selectate pentru proiect, pasagerii vor putea fie să cumpere bilet, fie să plătească costul călătoriei cu cardul bancar. Aceştia vor fi ajutaţi de conductori.

FELICIA RUSU, serviciul de presă, Regia Transport Electric Chişinău:
La moment se lucrează cu ingenerii şi urmează să înceapă instruirea personalului liniar. Conductorii vor trece în controlori, pentru a monitoriza şi a ajuta călătorii pentru implementarea cu succes a proiectului dat.

Regia Transport Electric nu a decis deocamdată care vor fi primele troleibuze în care va instala sistemul de taxare electronică.

FELICIA RUSU, serviciul de presă, Regia Transport Electric Chişinău:Va fi selectată o singură rută, probabil o rută care uneşte mai multe sectoare şi unde fluxul de pasageri este mai mare.

Timp de jumătate de an, companiile MasterCard şi VISA vor testa sistemul de taxare electronică şi vor suporta toate cheltuielile.
În ultimii 10 ani, autorităţile municipale au promis de mai multe ori să aplice  taxarea electronică în transportul public din Chişinău, însă a amânat în mod repetat examinarea unui asemenea proiect de hotărâre.
 
Similare
RECOMANDĂRI