Chişinăuienii cu venituri mici pot depune cererile pentru compensarea cheltuielilor la căldură şi servicii comunale
Sursa foto:https://chisinau.md Vizualizari:

Chişinăuienii cu venituri mici pot depune cererile pentru compensarea cheltuielilor la căldură şi servicii comunale

Persoanele defavorizate din municipiul Chişinău pot depune cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice şi serviciile comunale calculate în sezonul rece 2019-2020. Beneficiari ai facilităţilor menţionate sunt familiile a căror venit global mediu lunar în anul calendaristic precedent nu a depăşit suma de 3000 lei per persoană.

Depunerea actelor se face la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23); la gestionarii fondului de locuinţe (asociaţiile de coproprietari în condominiu, asociaţiile proprietarilor locuinţelor privatizate, cooperativelor de construcţii a locuinţelor şi blocurile locative departamentale, pentru cetăţenii care locuiesc în blocurile gestionate de acestea; la preturile de sector (pentru cetăţenii care locuiesc în sectorul particular), la primăriile oraşelor, satelor (comunelor), din componenţa municipiului Chişinău, pentru cetăţenii din teritoriile administrative respective.  

Cetăţenii care au beneficiat de compensaţii respective în perioada rece 2018-2019, vor depune cereri de confirmare privind solicitarea compensării cheltuielilor pentru resursele energetice şi serviciile comunale, prin care declară că venitul lunar global este mai mic de 3000 lei per persoană şi componenţa familiei a rămas aceeaşi.

Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire (pentru familiile care locuiesc la bloc).

E de menţionat că familiile cu venituri mici, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuinţe pe teritoriul municipiului Chişinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale şi resurse energetice.

Acordarea compensaţiilor persoanelor defavorizate din municipiul Chişinău pentru plata resurselor energetice şi serviciile comunale, în sezonul rece 2019-2020, va fi efectuată după aprobarea Regulamentului privind mecanismul de acordare a compensaţiilor de către Consiliul municipal Chişinău. 

Similare
RECOMANDĂRI