Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

China va oferi Republicii Moldova circa 3 tone de medicamente în lupta cu COVID-19

Republica Moldova a primit 1500 de kituri de testare a coronavirusului din partea Chinei. Şi cadrele medicale din raioane au primit măşti, mănuşi şi dezinfectante din partea Gurvernului Elveţiei. Acţiunile de solidaritate sunt pentru susţinerea Republicii Moldova în lupta de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Republica Populară Chineză a oferit primul lot de 1500 de kituri de testare a noului coronavirus.

„China este gata să lupte împreună cu Republica Moldova pentru controlarea şi prevenirea acestei pandemii. Săptămâna viitoare vor ajunge încă o mie de teste.  01:00- 01:06 Sunt convins că Republica Moldova o să învingă această pandemie”, a spus ZHANG YINGHONG, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Totodată, China va ajuta Republica Moldova cu trei tone de medicamente, materiale şi echipamente medicale. Este vorba despre o sută de mii de respiratoare de protecţie, o mie de perechi de ochelari medicali, o mie de combinezoane, 500 de termometre cu infraroşu, botoşi, dar şi mănuşi.

Elveţia ne-a întins şi ea o mână de ajutor. Va distribui în 68 de centre de sănătate şi 211 de oficii ale medicilor de familie din Republica Moldova, peste 63 de mii de măşti medicale de unică folosinţă, peste 54 de mii de mănuşi şi 760 de litri de dezinfectant. Donaţiile fac parte din Proiectul „Viaţă sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanţat de Biroul de cooperare al Elveţiei şi realizat de Institutul Elveţiei Tropical şi de Sănătate Publică.
Similare
RECOMANDĂRI