Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chiar dacă îşi pun viaţa în pericol, sute de pescari au luat azi cu asalt lacul Ghidighici pentru a pescui la copcă

Sute de pescari au luat azi cu asalt lacul Ghidighici pentru a pescui la copcă. Asta chiar dacă autorităţile au semnalat că gheaţa a devenit prea subţire şi este mare pericol de înec.

La lacul Ghidighici, sute de oameni au venit astăzi la pescuit. Aceştia şi-au făcut copcile cam la 500 de metri de mal, dar deoarece stratul de gheaţă ar putea fi prea subţire, noi nu am riscat să mergem să discutăm cu ei.

Am vorbim doar cu câţiva pescari care şi-au aruncat undiţa mai aproape de mal. Unii şi-au adus şi copiii la pescuit.  Unii pescari spun însă că nu este niciun pericol, pentru că gheaţa ar fi suficient de rezistentă.

Salvatorii şi oamenii legii au venit astăzi la faţa locului şi au avertizat pescarii că temperaturile sunt ridicate, iar gheaţa devine tot mai fragilă.

VADIM BRÎNZANIUC, pretor, sectorul Buiucani: „Ne-am organizat astăzi în echipe pentru a desfăşura o acţiune profilaxie. Vedeţi şi dvs câtă lume este aici, iar stratul de gheaţă este destul de fragil. Este pericol şi cred că fiecare ar trebui să conştientizeze că-şi pune viaţa în pericol.Şi mai alarmant este că vedem şi copii.”

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul anului în Republica Moldova s-au înecat 7 persoane, inclusiv 2 copii.
Similare
RECOMANDĂRI