Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CFM va achita restanţele salariale din banii obţinuţi în urmă vinderii fierului vechi

Conducerea Întreprinderii de Stat Calea Ferată le promite angajaţilor să le achite în scurt timp restanţele la salarii. E adevărat, deocamdată doar pentru luna noiembrie. Şefii de la CFM spun că în urma unei licitaţii, întreprinderea a vândut metale feroase în sumă de peste 16 milioane de lei, iar banii vor acoperi restanţele salariale ale angajaţilor.

Conducerea căii ferate recunoaşte că întreprinderea de află într-o situaţia critică, angajaţilor nefiindu-le achitate salariile de câteva luni. Totuşi, şefii CFM spun că recent în urma unei licitaţii cu strigare s-a reuşit vinderea unui lot de metal uzat  contra sumei de 16 milioane de lei. Banii urmează a fi trasferaţi pentru plata salariilor.

VITALIE MUCAN, şef planificare strategică CFM: Banii de la metale feroase, vin ca un supliment. ei nu ajung nici pe o luna. Fondul de salarizare pe o luna este de 27 milioane, aceste 16 milioane nu ajung. Noi achităm deja pentru luna noiembrie.

Conducerea CFM spune că nu a ales opţiunea plăţii parţiale a salariilor, ci achită salariile integral, dar nu pentru toate filialele concomitent.

VITALIE MUCAN, şef planificare strategică CFM: Ocnita am inchis pe luna noiembrie si mergem pe filiale ca sa inchidem luna noiembrie. După luna noiembrie, achităm pe decembrie. Ca să înţelegeti fialialele primesc pentru noiembrie, administratia si chisinaul inca nu, toti suntem in conditii egale.

Ieri câteva zeci de angajaţi au protestat în faţa parlamentului, cerând legislativului, guvernului şi instituţiei prezidenţiale să ia atitudine faţă de situaţia de la calea Ferată.
Întreprinderea este în pragul falimentului. Angajaţii CFM nu şi-au ridicat încă salariile pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie, iar o parte dintre ei nu şi-au ridicat lefurile nici pentru luna noiembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI