Cetăţenii din localităţile din R. Moldova, informaţi despre prevenirea riscurilor de explozie generate de exploatarea gazelor
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Cetăţenii din localităţile din R. Moldova, informaţi despre prevenirea riscurilor de explozie generate de exploatarea gazelor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă Campania de minimalizare a riscurilor de producere a cazurilor de explozii şi incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat şi a instalaţiilor alimentate la gaze naturale. În acest sens specialiştii din cadrul IGSU au informat cetăţenii despre pericolul exploatării necorespunzătoare a instalaţiilor pe gaze, dar şi a buteliilor de tip propan butan folosite în gospodăriile oamenilor.

Pe parcursul ultimelor şapte zile, angajaţii Inspectoratului au desfăşurat mai multe activităţi de prevenire, fiind instruite la capitolul siguranţei şi securităţii, persoane din localităţile rurale. În perioada vizată, specialiştii IGSU au comunicat cu 9957 de oameni din 2793 case de locuit din 112 localităţi.

Gospodarii au fost preîntâmpinaţi despre  riscul utilizării necorespunzătoare a  instalaţiilor, dar şi a pericolului producerii unor deflagraţii. Mai mult, pentru informarea unui număr mai mare de oameni, angajaţii IGSU au afişat 1130 de pliante informative în locurile publice şi au desfăşurat instruiri cu angajaţii a 208 staţii de alimentare cu gaze lichefiate.

Conform informaţiei IGSU de la  începutul Campaniei, salvatorii  şi pompierii au comunicat cu 22808 persoane din 265 de localităţi. Campania de informare va continua şi va cuprinde mai multe localităţi rurale, unde până în prezent se mai utilizează butelii cu gaze lichefiate.  

Similare
RECOMANDĂRI