Cetăţenii din diasporă primesc, şi în acest an, paşaportul turistului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii din diasporă primesc, şi în acest an, paşaportul turistului

Cetăţenii Republicii Moldova din diasporă, care revin acasă, în luna august, au parte de surprize frumoase. La punctul de trecere a frontierei primesc o broşură de cupoane de reducere în formă de paşaport al turistului, valabil în perioada august - octombrie 2018.

Evenimentul face parte din campania naţională „Fii Oaspetele Nostru” (#fiioaspetelenostru, #beourguest), care scoate la iveală ospitalitatea, drept trăsătura de bază a poporului nostru. Cetăţenii din diasporă sunt invitaţi să fie turişti la ei acasă şi cunoscând tezaurul turistic să devină ambasadori ai turismului invitând şi alţi oaspeţi şi turişti.

Pentru a facilita decizia de călătorie prin Republica Moldova, pe portalul 360.moldova.travel sunt disponibile 12 tururi virtuale ale vinăriilor, pensiunilor turistice şi a altor obiective turistice. Iar pentru a promova destinaţiile turistice, diaspora este îndemnată să posteze pe reţelele de socializare fotografii şi video-uri cu impresii din călătorii, indicând locaţiile şi utilizând hashtagurile #visitmoldova #beourguest #fiioaspetelenostru.

Scopul distribuţiei acestui paşaport este de a mobiliza membrii diasporei pentru descoperirea şi promovarea potenţialului turistic al Republicii Moldova conform Strategiei de dezvoltare a turismului 2020 şi Strategiei naţionale „Diaspora 2025”.

Persoanele din diaspora Republicii Moldova revenite în ţară, în vacanţă prin intermediul paşaportului turistului vor putea beneficia de reduceri la produsele şi serviciile prestate de agenţii economici din industria viti-vinicolă şi a turismului din Republica Moldova pe durata august - octombrie 2018.

Distribuţia paşapoartelor turistice este organizată de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Guvernul Suediei, în parteneriat cu  Biroul relaţii cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat.
 
Similare
RECOMANDĂRI