Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor. Un minor din capitală riscă închisoare

În plină stradă, oamenii legii au observat un tânăr care avea un comportament suspect la vederea poliţiştilor. Acesta s-a dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani, locuitor a capitalei.

La faţa locului a fost solicitată grupa operativă a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul procesului de documentare poliţiştii au depistat asupra suspectului 21 de pacheţele cu masă vegetală uscată de culoare cafeniu-verzuie şi 4 ţigări confecţionate manual în care la fel se afla o substanţa vegetală uscată cu miros specific. Totodată în urma discuţiilor cu minorul acesta a declarat că a mai amplasat 4 pacheţele cu masă vegetală în ascunzişuri, pentru potenţiali cumpărători. Acesta a indicat locurile unde au fost amplasate acestea, fiind ridicate de către forţele de ordine. Minorul a fost escortat la inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta a declarat că urma să obţină un profit de pe urma plasării drogurilor în locurile stabilite, prin intermediul aplicaţiei Telegram.

În cazul în care îi reuşea comercializarea, ar fi obţinut un profit în sumă de 15 000 lei. În acest context cele 25 de pacheţelele cu masa vegetală au fost sigilate şi expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliţiei, pentru efectuarea expertizelor. În dependenţă de rezultatele acestora, individul riscă să fie cercetat penal pentru circulaţia ilegală de droguri.

Totodată ofiţerii de investigaţie întreprind acţiuni suplimentare pentru stabilirea circumstanţelor cât şi pentru stabilirea implicării altor persoane în schema de comercializare a drogurilor.

Similare
RECOMANDĂRI