Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul Municipal de Tineret Chişinău, inaugurat. Până în anul 2022, vom avea mai multe instituţii de acest fel

La sfârşitul lunii mai, la Ciocana, a fost inaugurat Centrul Municipal de Tineret Chişinău, prima instituţie publică de acest fel din capitală, care va oferi servicii comunitare tinerilor. Este vorba despre activităţi de voluntariat, ghidare şi orientare în carieră, cursuri de robotică şi de IT. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Primăria capitalei au semnat, pe 20 mai, un acord de parteneriat. Până în anul 2022, vor fi deschise mai multe instituţii de acest fel, pentru tinerii dornici să se implice în activităţi civice.

Beneficiarii Centrului Municipal de Tineret Chişinău vor fi tineri cu vârste cuprinse între 14 la 35 de ani.  Toate activităţile organizate în cadrul instituţiei sunt finanţate din bugetul de stat.

În următoarea perioadă, va fi amenajat un scuar pentru tineri, astfel încât în serile de vară aceştia să privească filme în aer liber şi să socializeze. Tinerii spun că sunt interesaţi de activităţi care i-ar ajuta să-şi dezvolte personalitatea, printre care şi voluntariatul.  

Pentru renovarea sediului Centrului Municipal de Tineret Chişinău, autorităţile au cheltuit peste 500 de mii de lei, iar alte 800 de mii vor fi alocate, anual, pentru întreţinere. Centrul Municipal de Tineret se afla pe strada Petru Zadnipru 3/2 şi va fi deschis de luni până duminică, între orele 9.00 şi 20.00.

Similare
RECOMANDĂRI