FOTO. Centrul de cultură şi Aleea Clasicilor din oraşul Călăraşi au fost renovate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională
Sursa foto:provincial.md Vizualizari:

FOTO. Centrul de cultură şi Aleea Clasicilor din oraşul Călăraşi au fost renovate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională

Centrul de cultură şi agrement din oraşul Călăraşi şi Aleea Clasicilor din aceeaşi localitate au fost renovate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanţat din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Pentru reabilitarea şi reamenajarea obiectivelor au fost necesare aproximativ 2,5 milioane de lei.


Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, citat de IPN, cele două obiective din raionul Călăraşi sunt parte a proiectului de dezvoltare regională „Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova”. Proiectul vizează patru raioane: Călăraşi, Nisporeni, Ungheni şi Străşeni, iar bugetul total al acestuia este de peste 24 de milioane de lei, dintre care peste 23 de milioane de lei au fost solicitate din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul prevede amenajarea a şase popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice. crearea unui centru regional de dezvoltare şi promovare a turismului, precum şi construcţia unei scene de amfiteatru şi crearea a patru itinerare turistice noi în regiunea Centru.

 

Similare