Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centru de arest de cinci stele, la Edineţ

Un centru de arest preventiv, la standarde europene de confort şi siguranţă, a fost redeschis la Edineţ. Deţinuţii aflaţi în izolator vor beneficia de băi modernizate, aer condiţionat şi chiar de muzică.

Mai mult, persoanele cu nevoi speciale vor fi cazate într-o celulă cu toate condiţiile nesesare. Iar dacă deţinuţii vor avea nevoie de asistenţă medicală, vor avea la dispoziţie, în fiecare cameră, de un buton de urgenţă.

Renovarea izolatorului de poliţie din Edineţ a costat peste 5 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană. Centrul de detenţie dispune de şapte celule şi în arest vor putea fi cazaţi 19 deţinuţi. Aceştia vor beneficia de condiţii de cazare la standarde internaţionale până vor ajunge în penitenciar.

Pe lângă aer condiţionat, baie modernă şi saltele ortopedice, deţinuţii au la dispoziţie şi sisteme de sonorizare şi vor putea asculta muzică.

În izolatorul din Edineţ a fost amenajat un punct medical şi o cameră pentru persoanele cu nevoi speciale.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a fost la inaugurare şi a declarat că, până la sfârşitul anului 2020, în Republica Moldova, vor fi renovate 15 izolatoare de detenţie preventivă.

 
Similare
RECOMANDĂRI