Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Centrele de găzduire a persoanelor fără adăpost au devenit tot mai solicitate în ultimele zile

Centrele de găzduire a persoanelor fără adăpost au devenit tot mai solicitate în ultimele zile. Şi la Centrul din Soroca au fost adăpostiţi oameni care ar fi riscat să moară de frig în zilele în care mercurul în termometre a coborât mult sub zero grade.

La cei 52 de ani ai săi, Ion Romaniuc a rămas fără locuinţă. Nu are nici  rude apropiate, iar bărbatul hoinăreşte zilnic pe străzile municipiului Soroca. Recent a ajuns la Centrul de găzduire din Soroca.

ION ROMANIUC, beneficiar asistenţă socială:Am scris cerere la Asistenta Sociala am trecut doctorii si am venit aici. E cald si bine. ne hraneste. 

La Centrul de găzduire din Soroca sunt aduşi oameni fără adăpost din tot raionul. O fac inclusiv primarii de la sate, pentru a salva astfel persoanele fără adăpost.

PETRU BOŢOC,  primar, satul Slobozia Cremene: Toate ingheturile estea, suntem multumiti ca sunt asa centre si l-am adus sa-l scoatem din iarna. Nu are pe nimeni, e periculos. 

NATALIA ŞOIMU, directorul Centrului de Găzduire, Soroca: Persoanele care nu aa acoperis, daca sunt gasite in strada sunt aduse la noi si le este acordat asistenta sociala. 

 La Centru, oamenii străzii primesc hrană, îmbrăcăminte curată şi asistenţă medicală, în caz de necesitate.

"Nu am avut unde trai si am ajuns aici. Ne hraneste. ii cald. Aici am venit ca nu am casa, neamuri. Multumesc ca stau aici. Dorm, mananca, spala"

Centrul de găzduire din Soroca este deschis doar 6 luni pe an, în perioada rece. Acum sunt adăpostite 7 persoane.
Similare
RECOMANDĂRI