Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele mai bune idei în domeniul energetic au fost premiate cu 50 de mii de dolari

Avem proiectele ce pot face ca în 2020, 17% din energia pe care o consumă Republică Moldova să fie regenerabilă. Trebuie doar puse în aplicare pentru a face încă un pas spre piaţa globală a inovaţiilor în domeniul eficienţei energetice. Cinci dintre ideile de start-up-uri, ce pot avea impact pozitiv în economia naţională, au fost premiate cu granturi de 10 mii de dolari fiecare la Gala Eco Energetică 2019.

Agricultura din Republica Moldova poate beneficia de un sistem de irigare modern. Invenţia îi aparţine lui Liubomir Vaipan, proprietarul unei gospodării agricole.

Şi problema pierderilor de energie electrică din şcoli şi grădiniţe ar putea fi rezolvată.

Dorinţa de a utiliza la maximum energia solară l-a motivat pe inginerul Nicolae Covalenco să creeze un sistem inedit ce poate genera şi căldură, dar şi frig. Sistemul a fost deja testat cu brio de către inventator şi urmează să fie implementat într-un spital din Iaşi.

Pe lângă bani, căştigătorii beneficiază şi de programe de instruire internaţională.

Gala Eco Energetică din acest an a ajuns la cea de-a opta ediţie. Este organizată de către Agenţia pentru Eficienţă Energetică cu suportul ONU pentru Dezvoltare Industrială. Valoare totală a premiilor a fost de 50 de mii de dolari.
Similare
RECOMANDĂRI