Cele două cazuri de maltratare a copiilor, publicate pe reţelele de socializare: Ministrul Sănătăţii vine cu detalii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele două cazuri de maltratare a copiilor, publicate pe reţelele de socializare: Ministrul Sănătăţii vine cu detalii

După ce astăzi, pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini video, cu două cazuri separate de maltratare a copiilor, Ministrul Sănătăţii Ala Nemerenco vine cu detalii şi precizări.

Cu referire la cazul de maltratare fizică a copiilor aflaţi în plasament temporar (Bravicea, Călăraşi), ministra spune că poliţia şi Asistenţa Socială au intervenit aseară imediat ce au fost anunţaţi despre caz. Astfel, din familie aa fost retrasă nu numai fetiţa ce apare în imaginile publicate pe reţelele de socializare, ci şi alţi copii ai familiei.

„Asistenţa socială Călăraşi a retras copiii (4) din familie şi i-a plasat în alt loc, unul sigur. Am dispus dimineaţa şi sunt deja retraşi şi alţi 3 copii rămaşi în familie”, scrie Ala Nemerenco.

Cât ţine de al doilea caz din Pecişte, Rezina, în care mama îşi determina băieţelul la suicid, ministra spune că poliţia a intervenit rapid, iar băieţelul este la asistentul social în siguranţă, se identifică pentru el un loc de plasament, în scurt timp intervine un psiholog pentru consultaţie. 

„Mama este caz aparte, şi o vor prelua pentru consult medicii”, spune ministra. 

Mâine dimineaţa se va întruni Comisia pentru protecţia copilului aflat în dificultate şi va decide paşii următori pentru a asigura protecţia şi suportul necesar copilului.

Ambele cazuri sunt investigate de poliţie, iar  Ministerul le ţine sub permanentă monitorizare. Astăzi s-a discutat absolut cu toată lumea implicată, dă asigurări Ala Nemerenco. 

Similare
RECOMANDĂRI