Cei care nu au ridicat suportul unic de 600 de lei îl pot obţine până la sfârşitul anului curent
Sursa foto:cnas.md Vizualizari:

Cei care nu au ridicat suportul unic de 600 de lei îl pot obţine până la sfârşitul anului curent

Beneficiarii care nu au ridicat suportul unic de 600 lei pot solicita aceşti bani în continuare de la oficiile poştale doar până la sfârşitul anului curent. Potrivit datelor statistice ale instituţiei acest suport unic nu a fost primit de 1596  beneficiari de pensii şi 562 beneficiari de alocaţii sociale de stat.

Reamintim că suportul unic de 600 lei a fost acordat beneficiarilor de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşea 2000 lei. De aceeaşi sumă au avut parte cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în dificultate să primească suportul unic înainte de sărbătorile de iarnă şi cele pascale ale anului 2019.

La moment, de suportul unic în mărime de 600 de lei au beneficiat 551 mii de pensionari şi 67 mii de beneficiari de alocaţii sociale de stat.

Similare
RECOMANDĂRI