Carte de identitate falsă şi bijuterii nedeclarate, confiscate la vama română
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Carte de identitate falsă şi bijuterii nedeclarate, confiscate la vama română

Un cetăţean al R. Moldova a fost descoperit la vama română cu o carte de identitate falsă şi cu mai multe bijuterii preţioase nedeclarate. Potrivit stiri.md, incidentul a avut loc la data de 26 octombrie, în jurul orei 21:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi. 

Potrivit informaţiei, în punctul de trecere s-a prezentat un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Audi A3, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în buzunarul gecii lui B.N., 7 inele din material galben, cu greutatea de aproximativ 155 g, având inscripţionate numele unor firme renumite pentru prelucrarea şi confecţionarea de bijuterii din metale preţioase, iar în portmoneu, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele unei alte persoane şi având aplicată o altă fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de un concetăţean să transporte respectivul document în Lituania şi că nu are cunoştinţă că acesta e fals ori falsificat. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparţin şi că nu ştia că există obligativitatea de a le declara autorităţii vamale în momentul intrării în ţară.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bijuteriilor, în valoare totală de 1.230 lei româneşti şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei româneşti.

Similare
RECOMANDĂRI