Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Carne de porc şi mezeluri fără acte de provenienţă au fost confiscate de poliţişti

Aproape 1,5 tone de carne de proc şi aproximativ 200 de kilograme de produse afumate au fost confiscate de oamenii legii şi urmează să fie nimicite. Operaţiunea a avut loc la Piaţa Centrală din Chişinău şi a fost organizată de ofiţerii de investigare a fraudelor economice, angajaţii Direcţiei nr. 3 a INI şi specialişti din cadrul Direcţiei sanitar veterinară.

Scopul acţiunii este contracararea cazurilor de transportare şi comercializare a produselor de origine animalieră de către agenţii economici care activeaza în incinta halelor de comerţ amplasate în ÎM ,,Piaţa Centrală’’.

Forţele de ordine au constatat că mai mulţi agenţi economici şi persoane fizice transportau carne de porc în condiţii insalubre şi temperaturi necorespunzătoare. Aceştia n-au putut prezenta toate actele despre originea şi calitatea cărnii, precum şi alte documente necesare.

În acest context, poliţiştii au decis reţinerea unităţilor de transport. În total, au fost confiscate 1.468 de kilograme de carne de porc şi 189 de kilograme de produse afumate în asortiment, care vor fi nimicite, prin decizia reprezentanţilor de la ANSA.

Poliţiştii au întocmit procese-verbale. Amenzile se ridică până la 22.500 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI