Cancelaria de Stat explică de ce propune majorarea tarifelor de locaţiune la Casa Presei
Vizualizari:

Cancelaria de Stat explică de ce propune majorarea tarifelor de locaţiune la Casa Presei

Cancelaria de Stat vine cu precizări, referitor la apelul lansat de ONG-urile din mass-media ce închiriază spaţii în incinta Casei Presei. Instituţia susţine că a făcut uz de dreptul său de a iniţia renegocierea condiţiilor locaţiunii reieşind din preţurile existente pe piaţă, oferta solicitantului chiriei şi alte condiţii de pe piaţă imobiliară, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Cancelaria de Stat menţionează că, potrivit Anexei nr.9 la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, coeficientul de piaţă (K4) se stabileşte prin înţelegerea părţilor şi nu poate fi mai mic de 1,0, iar pentru genurile de activitate desfăşurate în încăperile menţionate la litera „d” poziţiile „1” şi „6”, el nu poate fi mai mic de 0,5, excepţie făcând încăperile folosite de organele mijloacelor de informare în masă, pentru care coeficientul de piaţă se stabileşte în intervalul de la 1,0 la 1,5”.

Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului, fiind gestionar al Casei Presei şi având calitate de "Locator”, a făcut uz de dreptul său de a iniţia renegocierea condiţiilor locaţiunii. De asemenea,  Direcţia a lansat procesul de renegociere a preţului chiriei prin majorarea coeficientului de piaţă (K4) nu doar cu organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media, dar cu toţi locatarii care închiriază spaţii în incinta Casei Presei, pentru care era aplicat coeficientul K4 minimal.

Cancelaria de Stat, în calitate de fondator şi autoritate abilitată urmează să verifice corectitudinea modificărilor operate doar după negocierea acestora de către părţile contractante.

Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media şi-au exprimat ieri îngrijorarea în legătură cu intenţia Cancelariei de Stat de a majora tarifele de locaţiune spaţiilor în incinta Casei Presei şi au solicitat intervenţia urgentă pentru a nu se admite acest lucru.
Similare
RECOMANDĂRI