Bunuri fără acte de însoţire şi patru documente falsificate au fost depistate de poliţiştii de frontieră
Sursa foto:http://www.border.gov.md Vizualizari:

Bunuri fără acte de însoţire şi patru documente falsificate au fost depistate de poliţiştii de frontieră

Bunuri fără acte de însoţire, trei cărţi verzi şi un permis de conducere falsificate au fost depistate de poliţiştii de frontieră în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Documentaţi sunt patru ucraineni şi doi conaţionali pentru care s-au întocmit procese verbale de constatare şi audiere.

Primul incident a fost semnalat în urma valorificării informaţiei cu caracter operativ privind transportarea peste hotarul ţării a materialelor de tip semincer. Echipele mobile ale Direcţiei regionale Nord au întreprins cercetări pe direcţia localităţilor Grimăncăuţi - Vascovţî, raionul Briceni.

Ca urmare, au fost depistate în timpul acţiunilor ilegale un mijloc de transport de model Ford Tranzit, cu plăcuţele de înmatriculare moldoveneşti, şi două persoane, un cetăţean al Ucrainei şi un locuitor al sat. Grimăncăuţi. Aceştia intenţionau să comercializeze pe teritoriul Ucrainei trei genţi voluminoase pline cu materiale semincer şi cinci mii de puieţi de trandafiri. 

Pe numele cetăţeanului ucrainean a fost pornită o cauza penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, care în conformitate cu art.362 al.(1) CP al RM acesta riscă o amendă în mărime de până la 37.500 de lei,munca neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

În punctul de trecere Lipcani - Rădăuţi , pe direcţia intrare s-au prezentat la linia de control trei autoturisme de model Toyota RAV4, Mercedes Sprinter, Opel Vivaro înmatriculate pe teritoriul Marii Britanii. La volanul maşinilor se aflau cetăţeni ucraineni. Poliţiştii de frontieră au depistat elemente neautentice asupra celor trei asigurări auto Cartea Verde, prezentate de şoferi. Audiaţi, bărbaţii au comunicat că nu cunosc detalii.

În punctul de trecere Otaci, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a constatat lipsa elementelor de protecţie pe permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autorităţile ruse. Actul respectiv a fost transmis către expertiza tehnico-juridică. Cetăţeanul moldovean în vârstă de 25 de ani riscă să fie cercetat pentru uz de fals în acte.

Similare
RECOMANDĂRI