Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală va fi supus unei expertize
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală va fi supus unei expertize

Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală va fi supus unei expertize, pentru a stabili cauzele defecţiunilor apărute în urma lucrărilor de reparaţie ale acestuia. Anunţul a fost făcut luni, 11 noiembrie, de şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţiei, Adrian Boldurescu, la şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei.

+„În seara zilei de astăzi începe faza a doua de expertiză a bulevardului Ştefan cel Mare. Aceasta presupune că fizic vor fi extrase probe, se vor tăia casete cu dimensiunile de un metru pe 1,6 metri. Probele vor fi extrase până la o adâncime de 1,5 metri ca să avem o claritate pe tot ce-i legat cu bulevardul Ştefan cel Mare. Este pentru prima dată când se face aşa ceva. Sunt lucrări complexe. Am planificat ca dimineaţa sa fie deja aşternut şi asfaltul pe porţiunile de unde vor fi extrase probele, pentru ca să nu fie afectat traficul. Aceasta expertiză ne va permite să luăm măsuri cu defecţiunile care sunt şi de a putea fi folosiţi acei bani care au fost reţinuţi pentru garanţia bancară”, a spus Adrian Boldurescu.

Probele vor fi prelevate din 14 locuri, care au fost selectate de experţi. Şeful Direcţiei transport a precizat că desfăşurarea expertizei a fost solicitată încă în anul 2017 chiar de către compania care a efectuat lucrările de reparaţie a bulevardului central din capitală, scrie moldpres.

Reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare a început în anul 2015 şi s-a încheiat în toamna anului 2017. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Similare
RECOMANDĂRI