BRD cheamă elevii din diasporă să participe la concursul „Moştenire”
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

BRD cheamă elevii din diasporă să participe la concursul „Moştenire”

Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat îndeamnă copiii din diasporă să se înscrie la Concursul „Moştenire”, ediţia a XXV-a. Lucrările pot fi depuse până pe 25 aprilie, transmite IPN.

Concursul se va desfăşura la Liceul Teoretic „Ştefan Holban” din comuna Cărpineni, raionul Hânceşti şi va include trei secţiuni: Istoria Românilor, Istoria Literaturii Române şi Diaspora.

La concurs se pot înscrie elevi în clasele a IX – X-a din liceele din Republica Moldova, România, Ucraina (Cernăuţi) şi din diasporă. Ei vor elabora lucrări de cercetare în baza temei selectate şi vor prezenta lucrările în volum de minim zece pagini dactilografiate la două intervale sau scoase la imprimantă. Fiecare participant poate expedia cel mult o lucrare la fiecare din cele trei secţiuni ale concursului. Lucrările pot fi transmise la adresa: [email protected].

Câte 20 de concurenţi finalişti la toate cele trei secţiuni îşi vor prezenta oral lucrările în luna mai. Premiile anunţate sunt: o excursie în Franţa (pentru Locul I), o excursie în România (II) şi o excursie în Republica Moldova (III). Alţi cinci participanţi la fiecare categorie vor primi seturi de carte. Suplimentar vor fi acordate premii speciale pentru cele mai originale lucrări. Toţi premianţii vor primi în dar cărţi şi reviste.

Regulamentul concursului poate fi accesat aici.
Similare
RECOMANDĂRI