Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bombe cu efect întârziat. Republica Moldova, zguduită de-a lungul anilor de exploziile unor butelii cu gaz defecte

Buteliile de gaz defecte sunt adevărate bombe cu ceas. În ultimii ani, zeci de oameni din Republica Moldova au murit în urma exploziilor. Sărăcia îi determină pe unii să recurgă la cele mai ieftine solutii şi aleg sa instaleze butewlii de proasta calitate. De cele mai multe ori, plătesc cu preţul vieţii.

Una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani s-a produs la Soroca. În octombrie 2007, un bloc din oraş a fost făcut una cu pământul în urma unei explozii de proporţii. Deflagraţia s-a produs din cauza unei butelii de gaz care a explodat. Patru oameni au murit printre care şi un pompier peste care a căzut o placă de beton în timpul intervenţiei de salvare.

2014. Tot in luna octombrie. Orhei. Patru apartamente au fost complet distruse. Un bărbat a murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite în timpul unei explozii cauzate de o altă butelie de gaz defectă.

Ianuarie 2016. Un alt incendiu de proporţii în urma căruia au avut de suferit 13 persoane, dintre care patru au decedat, s-a produs în cafeneaua La soacra din Piaţa Centrală, Chişinău.

În local a explodat o butelie de gaz, Administratorul cafenelei şi funcţionarul responsabil de apărarea împotriva incendiilor au primit câte şase ani de închisoare.

2017. O nouă tragedie, de această data la Făleşti. În urma unei deflagraţii cauzată de o butelie de gaz defectă, o fetiţă de numai 4 ani a murit sub dărâmături după ce casa în care se afla a sărit în aer din cauza exploziei.

Deflagraţia de sâmbătă din sectorul Râşcani al Chisinaului, în urma căreia alţi 4 oameni şi-au pierdut viaţa completează şirul tragediilor cauzate de aceste bombe cu efect întârziat, numite şi butelii cu gaz.
 
Similare
RECOMANDĂRI