BMW X5 plin cu ţigări de contrabandă din Republica Moldova, reţinut în apropiere de Iaşi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BMW X5 plin cu ţigări de contrabandă din Republica Moldova, reţinut în apropiere de Iaşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, pe timpul unei misiuni specifice, 12.000 de ţigarete de contrabandă. Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii în vederea confiscării atât a ţigaretelor descoperite cât şi a autoturismului cu care erau transportate, bunuri în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Voineşti, un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român L.C., în vârstă de 48 de ani, însoţit de o persoană, de sex feminin, M.L., cu cetăţenie română şi moldovenească, în vârstă de 53 de ani.

În urma efectuării unui control asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul motor, precum şi în bagajele personale ale femeii, 12.000 de ţigarete de contrabandă.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că ţigaretele din autoturism le aparţin şi au fost achiziţionate de la doi cetăţeni, ale căror date nu le cunosc, cu scopul de a le comercializa în municipiul Iaşi.

Ţigaretele şi autoturismul, în valoare totală de 29.700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI