Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bătrâna care a fost filmată în timp ce era reţinută cu forţa de un poliţist ar putea să primească şi o amendă usturătoare

Bătrâna care a fost filmată, ieri, în timp ce un poliţist încerca să o reţină cu forţa, ar putea să primească şi o amendă usturătoare. Femeia vindea verdeţuri pe marginea trotuarului, fără să aibă autorizaţie, şi se pare că a refuzat să se conformeze cerinţei poliţistului de a părăsi zona. Toată scena a fost filmată de un martor, care a publicat imaginile pe internet. Conducerea poliţiei spune că şi în privinţa agentului a fost iniţiată o anchetă de serviciu.

Alexei Grosu, şeful-adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, spune că, după incidentul de ieri, pe numele femeii poliţia a demarat o procedură contravenţională.

„Pe cazul dat, bătrânica a fost documentată în baza articolului 263, activitate ilegală de întreprinzător. Şi este pornită o procedură contravenţională pentru a stabili şi alte circumstanţe care au fost la faţa locului. Am înţeles că va fi amendată cu 22.500 de lei?  Riscă şi acest aspect, dar asupra aspectului dat urmează să se expună agentul constatator, trebuie să vedem dacă are peste 63 de ani, dacă a respectat măsurile de siguranţă şi aşa mai departe”, a precizat Alexei Grosu.

Acesta mai spune că femeia nu e la prima abatere de acest fel, iar poliţiştii au vrut să o gonească în urma unor solicitari din partea locatarilor din zonă.

„Prima dată a fost somată bătrânica să plece, erau trei bătrânele, trei au plecat, bătrânica n-a vrut să plece, până la urmă o venit ofiţerul de sector.  Mulţi spun că a fost îmbrâncită, ea nu a fost îmbrâncită, o fost un teatru acolo şi aşa filmările au fost realizate bine”, a spus Alexei Grosu.

Totuşi, în urma acestui incident, conducerea poliţiei a anunţat, printr-un comunicat, că nu tolerează un astfel de comportament din partea angajaţilor. În privinţa poliţistului a fost iniţiată o anchetă de serviciu, iar dacă se va stabili că a încălcat legea, va fi sancţionat.
 
Similare
RECOMANDĂRI