Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii din Londra vor organiza Festivalul talentelor diasporei: „Este o oportunitate pentru noi ca să ne întâlnim, să învăţăm de la cei care au reuşit”

Şi-au găsit al doilea cămin la mii de kilometri de ţara natală, dar nu au uitat niciodată tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti. Basarabenii care locuiesc în Marea Britanie vor participa la Festivalul talentelor diasporei moldoveneşti de la Londra. Această acţiune îşi propune să prezinte şi să promoveze istoriile de succes, organizaţiile, serviciile şi produsele create de basarabenii stabiliţi în Marea Britanie.

Cetăţenii Republicii Moldova care trăiesc în Marea Britanie îşi vor lăsa, pentru câteva ore, activităţile cotidiene şi vor dărui celorlalţi din talentul lor, fie că vorbim de artă, muzică, dans sau fashion. Participanţii la Festivalul Talentelor vor afla istorii de succes ale migranţilor şi vor primi sfaturi pentru dezvoltare personală. Organizatorii promit un concert cu oameni dragi, de acasă.
 
„Festivalul talentelor e totodată o unire, să ne unim mai strâns, mai puternic să fie o cauză cum este arta şi totodată să avem posibilitatea să aflăm despre afacerile vii pentru moldoveni.  Totodată asociaţiile care sunt active în diasporă”, spune Vadim Ţurcanu, organizator.
 
„Nu este doar un festival, să spunem e un concert la care veţi avea posibilitatea să ascultaţi să să savuraţi nu doar din artă, puteţi să faceţi noi conexiuni, să cunoaşteţi oameni inspiraţionali şi să petreceţi o seară inspiraţională aici în incinta Victoria Park Plaza”, spune Ana Daud, organizator.
 
Interpreta şi actriţa Emma Caraman este stabilită în Londra de patru ani. Basarabeanca jucat recent în filmul "A Christmas Carol", care urmează să fie lansat. Tinerei i-a revenit rolul de soţie a eroului principal. Emma spune că aşteaptă cu nerăbdare Festivalul Talentelor:

„Este despre noi basarabenii veniţi aici care prin greutăţi muncim şi dezvoltăm propriile noastre pasiuni. Acest proiect este un îndemn, o oportunitate pentru noi toţi ca să ne întâlnim, să cunoaştem oameni noi, să învăţăm de la cei care au avut suuces şi au reuşit”.
 
Londra i-a devenit a doua casă şi renumitului violonist basarabean Dan-Iulian Druţac. Tânărul a dus faima Republicii Moldova în toată lumea. La festival el va interpreta arii clasice.
 
„Deja suntem o societate destul de vastă la Londra şi avem nevoie de un spaţiu sau un eveniment pentru networking în care să vorbim despre lucrurile care le facem sau vrem să le facem şi să putem să ne ajutăm reciproc”, spune Dan-Iulian Druţac.
 
Participanţii la festival se vor delecta şi cu reprize de dansuri populare. Olga Buzuc este studentă la o facultate de drept în Londra. În Republica Moldova tânăra a dansat în Ansambul Joc.
 
„Împreună cu colegii mei vom reprezenta un număr artistic popular ceea ce ne-a rămas ca testament de la strămoşii şi buneii noştri un număr artistic ceea ce reprezintă sângele nostru moldovenesc. Un dans popular energic ceea ce în Londra nu poţi găsi”, spune Olga Buzuc, dansatoare şi studentă.
 
Şi iubitorii de pictură vor avea parte de o expoziţie impresionantă.
 
„În cadrul acestui eveniment voi reprezenta mai multe lucrări care reprezintă tradiţiile şi cultura poporului nostru. Vă aşteptăm cu drag”, spune Constantin Botezat, pictor.
 
Întâlnirea tinerilor basarabeni din Londra va avea loc pe 21 decembrie.
Similare
RECOMANDĂRI