Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabeni stabiliţi în Italia: „Lumea a luat cu asalt magazinele şi farmaciile. Au rămas goale”

Îngrijorări tot mai mari printre cetăţenii din Republica Moldova stabiliţi în Italia. Cei aflaţi în regiunile afectate de coronavirus sunt pur şi simplu speriaţi că epidemia iar putea afecta şi pe ei. De frică, oamenii şi-au făcut provizii de apă şi hrană, iar acum se tem să mai iasă din casă. Autorităţile italiene au anunţat că până la această oră şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului.

Imagini dezolante în multe oraşe din Italia. Străzi pustii şi rafturi de magazine goale. Autorităţile italiene din zonele afectate de cornavirus au interzis manifestaţiile publice, slujbe la Biserică, meciuri de fotbal. Instituţiile de învăţământ au fost toate închise.

TATIANA, locuitor în Piacenza: „Aici, în regiunea de Piacenza, lumea se teme foarte tare. Se simte tensiunea asta de frică a oamenilor. La marketuri lume nu prea este, nu-in carne, fructe, tot este gol. În general e frică mare şi noi ne temem pentru că suntem aici aproape. Poţi să-ţi imaginezi cu ce frică stăm noi în casă. Toţi aici au făcut cumpărături de sume foarte mari pentru că se tem.”

Speriaţi de coronavirus, oamenii şi-au făcut provizii de apă, alimente şi măşti sanitare. Se aşteptă la ce e mai rău.
 
SVETLANA, locuitor în Pavia: „Suntem într-o zonă unde este mai mult afectată, se numeşte Lombardia, adică Milano. Suntem în panică şi cred că nu numai noi, dar tot globul pământesc. Suntem afectaţi de acest virus. Lumea a luat cu asalt magazinele şi farmaciile. Sunt întrebate toate produsele ce ţin de igiena casnică dar şi personală. Pot să vă spun că unele magazine au rămas goale”.

Oamenii spun că măştile sanitare sunt de negăsit, iar unii profită de această situaţie.

TATIANA, locuitor în Piacenza: „Măşti în general nu găseşti şi multe lucruri ca dezinfectantul ăsta pentru mâini le-au dublat preţurile. Ei în loc să ajute oamenii, ei profită de oameni.”

Între timp, autorităţile de la Chişinău îi îndeamnă pe cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene. 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Eu vreau să fac apel către cetăţenii noştri din Italia, dacă doresc să vină acasă. Noi vă aşteptăm indiferent de ce se întâmplă. Bineînţeles că trebuie de urmat tot ce îndeamnă autorităţile dar noi vă aşteptăm acasă”.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, în Italia nu există niciun cetăţean al Republicii Moldova care să fie infectat. Bilanţul epidemiei a ajuns în China la aproape 2600 de decese şi peste 77 de mii de imbolnaviri.
 
Similare
RECOMANDĂRI