Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabeanul Grigore Buliga a pus bazele Federaţiei de lupte din Monaco

Mulţi visează ca, într-o bună zi, să trăiască în Monaco, statul în care locuiesc cei mai bogaţi şi celebri oameni din lume. Iar basarabenii au demonstrat, de nenumarate ori, că pentru ei nimic nu este imposibil. Este şi cazul lui Grigore Buliga, antrenorul care a reuşit să înfiinţeze în Monaco o federaţie de lupte. Povestea lui de succes o aflaţi din reportajul realizat de Gheorghe Lungu.

Grigore Buliga a plecat din Republica Moldova acum 20 de ani. Pe atunci, era un sportiv tânăr, care la fel ca mulţi dintre basarabeni, îşi dorea o viaţă mai bună. 

Viaţa lui Grigore Buliga s-a schimbat radical în anul 2008, când a ajuns să lucreze într-unul din paradisurile fiscale ale milionarilor din întreaga lume-Monaco.
 
Grigore Buliga, alături de fratele său Petru Buliga, antrenează în Monaco peste 40 de sportivi. Anul acesta, cei doi au contribuit la organizarea primului turneu de lupte din istoria acestui stat, la care au participat sportivi din şase ţări printre care România şi Republica Moldova.
 
Fraţii Buliga nu sunt singurii sportivi basarbeni care au reuşit să se afirme în principatul situat pe Coasta de Azur. Luptătorul Ghenadie Tulbea a scris istorie în anul 2014, când a reprezentat Monaco şi a devenit vicecampion european.
Similare
RECOMANDĂRI