Bărbat reţinut la Edineţ pentru o mită de aproape 700 de euro, pentru perfectarea unui permis de conducere
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Bărbat reţinut la Edineţ pentru o mită de aproape 700 de euro, pentru perfectarea unui permis de conducere

Un bărbat a fost reţinut la Edineţ pentru o mită de aproape 700 de euro. Atât ar fi cerut pentru perfectarea unui permis de conducere.

Bărbatul de 29 de ani, angajat al Întreprinderii pentru silvicultură Edineţ, a fost reţinut în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie în urma primirii unei recompense ilicite de 550 de euro. Acesta ar fi cerut banii de la un tânăr pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere de categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra examinatorilor din cadrul Secţiei pentru Înmatricularea Transporturilor şi Calificarea Conducătorilor Auto şi că i-ar putea determina să-l favorizeze la probele teoretice şi practice în schimbul sumei de 550 de euro şi 2000 lei.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în baza art. 326 - traficul de influenţă. Ulterior, bărbatul a fost documentat în timpul primirii a 2000 de lei şi, respectiv, a ultimei tranşe de 550 de euro - moment în care a fost reţinut în flagrant pe traseul Edineţ-Briceni.

Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

Similare
RECOMANDĂRI