Autorul unui şir de furturi din instituţii de învăţământ şi spitale din sectorul Botanica a fost reţinut
Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Autorul unui şir de furturi din instituţii de învăţământ şi spitale din sectorul Botanica a fost reţinut

Un bărbat de 38 ani, locuitor a capitalei a fost reţinut de ofiţerii de investigaţii a sectorului Botanica al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, pentru comiterea mai multor furturi din instituţiile de învăţământ şi spitale. Individul anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracţiuni similare.

Potrivit informaţiilor constatate de poliţişti, bănuitul a comis cel puţin 11 furturi pe parcursul lunilor octombrie – decmbrie, din sectorul Botanica al capitalei. În cadrul audierilor individul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând forţelor de ordine că pătrundea în birourile de serviciu prin acces liber, profita de faptul că victimele lăsau bunurile personale la vedere şi le sustrăgea.

Prin acţiunile sale a cauzat un prejudiciu părţilor vătămate în sumă de circa 43 000 lei.

Suspectul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău. El este cercetat pentru furt, faptă care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI