Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile municipale încep să se gândească unde vor amplasa în acest an târgul şcolar

Se apropie deschiderea anului şcolar iar autorităţile municipale sunt în căutarea unui spaţiu pentru organizarea unui târg. Primarul Ion Ceban spune că este nevoie de un spaţiu în aer liber mai mare pentru a evita îmbulzeala din magazine. Doar la un târg şcolar în aer liber s-ar putea face cumpărături respectând toate normele de protecţie şi de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

Tradiţional, târgul şcolar era organizat la Moldexpo, acolo unde în acest an este amenajat Centrul COVID din Chişinău.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Trebuie să ne gândim foarte serios şi la târgul şcolar. Trebuie să analizăm toate posibilităţile şi să amenajăm un spaţiu deschis cu păstrarea distanţei şi tuturor normelor. Astfel, ca oamenii să nu dea buzna în magazine şi spaţii închise”.

Primarul a anunţat şi că proiectul Educaţia Online este în plină desfăşurare. Se va apela la sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru a le oferi elevilor şi profesorilor gadget-uri noi.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Avem nevoie de 8000 de gadgeturi pentru elevi şi aproximativ 3000 pentru profesori. Am rugat şi direcţia să verifice care ar putea să fie cheltuielile sau economiile în acest sens ca să putem orienta  şi totodată săptămâna curentă să ne adresăm donatorilor pentru a solicita suport.”.

 Ion Ceban a precizat că instituţiile de învăţământ din Chişinău au la dispoziţie încă zece zile pentru a anunţa graficul după care vor funcţiona de la întâi septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI