Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile locale din Cahul finanţează ideile de modernizarea a oraşului venite de la localnici

Autorităţile locale din Cahul finanţează ideile de modernizarea a oraşului venite de la localnici. În programul "Bugetare Participativă" au fost acceptate 14 proiecte, care sunt deja în curs de implementare. Anul acesta primăria a alocat, în acest sens, un milion de lei, iar cel mai costisitor proiect prevede construcţia unor terenuri de joacă pentru copii în mai multe cartiere din oraş.


Printre participanţii la programul "Bugetare participativă" sunt şi elevii Colegiului "Iulia Haşdeu" din Cahul. Ei au optat pentru amenajarea unui teren de sport cu aparate fitness în curtea instituţiei de învăţământ. Pentru realizarea acestei dorinţe primăria a cheltuit 100 de mii de lei.

„Noi am venit cu ideea de a avea aici un inventar sportiv ca să putem să ne ocupăm în timpul liber, nu doar să stăm pe reţelele de socializare. Cu multă stăruinţă şi ambiţie putem să lăsăm urme frumoase şi să fim o motivaţie şi pentru alţi tineri din ţara noastră”, a spus NATALIA RUSU, elevă, Colegiul "Iulia Haşdeu", Cahul.

„Toţi colegii, profesorii, administraţia, toţi elevii colegiului s-au implicat ca unul singur, au fost uniţi. Ne-am împrietenit şi am văzut că putem face lucruri extraordinare”, a spus RAISA GÂSCĂ, profesor, Colegiul "Iulia Haşdeu", Cahul.

În urma acestui proiect, elevii au reuşit să obţină finanţare şi pentru iluminatul curţii colegiului.

„Au reuşit să-şi demonstreze sie însuşi că pot, că sunt cetăţeni activi ai acestui oraş, că atunci când se stabilesc obiective, ele sunt realizabile în momentul în care i-ai atitudine şi depui efort pentru realizarea acestora”, a spus TATIANA ZBĂRCIOC, director adjunct, Colegiul "Iulia Haşdeu", Cahul.

Locuitorii din Cahul au mai cerut finanţări pentru amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii sau chiar construcţia unei porţiuni de canalizare. Din cele 14 proiecte acceptate de autorităţi, trei au fost deja finalizate. Localnicii mai pot solicita finanţare pentru noi idei de modernizare a oraşului până pe 15 noiembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI