Autorităţile dau asigurări că în ultimele 24 de ore în republică nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile dau asigurări că în ultimele 24 de ore în republică nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou

În ultimele 24 ore, în republică nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou (COVID-19), anunţă ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Conform datelor prezentate de Poliţia de Frontieră, din Italia au sosit 436 de persoane cu curse directe din Turin, Milan şi Roma. Fiecare persoană este îndemnată să completeze fişa de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizaţi de medicul de familie la domiciliu.

„În acest context, îndemn cetăţenii Republicii Moldova, care revin inclusiv din ţările unde sunt înregistrate cazuri de infecţii cu coronavirus de tip nou, să conlucreze cu personalul poliţiei de frontieră, să îndeplinească aceste fişe, să declare istoricul călătoriilor, să treacă verificările de rigoare. Astfel, ne protejăm pe noi şi pe cei din jur”, menţionează ministra.  

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, prezentate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, începând cu 31 decembrie 2019 şi până la 25 februarie 2020, au fost raportate 80 de mii de cazuri de COVID-19, confirmate clinic şi de laborator. Au fost înregistrate 2 698 de decese, dintre care 2663 în China, Iran (12), Korea (8), Italia (6), Filipine (1), Japonia (1), Franţa (1), Taiwan (1); cazuri de deces în transportul internaţional (Japonia – 3).

Autorităţile din Republica Moldova constată un grad crescut de alertă privind situaţia epidemiologică prin infecţia cu coronavirusul de tip nou şi declară cod galben la nivel naţional.
Similare
RECOMANDĂRI