Automatizarea eliberării actelor permisive, discutată la Guvern
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Automatizarea eliberării actelor permisive, discutată la Guvern

Etapa la care se află pregătirile pentru integrarea emiterii actelor permisive pentru mediul de afaceri în ghişeul unic a fost analizată astăzi de Guvernul Republicii Moldova. Prim-ministrul Pavel Filip a accentuat că Executivul insistă în atingerea obiectivului strategic de a îmbunătăţi calitatea serviciilor publice.

 „Trebuie să pornim de la investiţiile care poate nu costă atât de mult, dar au un impact mare şi sunt aşteptate mult de către oameni. Nu ne încurcă nimeni să ne schimbăm atitudinea, să le oferim oamenilor servicii mai calitative. Dacă facem o inventariere şi mai profundă, o să înţelegem că multe servicii pot să nu fie în general, mai ales atunci când vorbim despre certificate pe care le luăm de la o instituţie pentru a le prezenta la alta”, a spus Pavel Filip.
 
Premierul s-a referit la deschiderea primului Centru multifuncţional al Agenţiei Servicii Publice (ASP) la Străşeni, menţionând că obiectivul final este oferirea tuturor serviciilor, inclusiv a celor privind eliberarea actelor permisive, prin intermediul ghişeului unic.
 
Urmează să fie deschise încă 34 de Centre multifuncţionale. În context, Pavel Filip a specificat că numărul actelor permisive a fost deja redus de la peste 412 până la 150.
 
„Din cele 150 rămase, 25 sunt în regim de testare, până la finele lunii decembrie, pentru oferirea acestora prin intermediul ghişeului unic. Restul 125 vor fi pregătite pentru livrare prin ghişeul unic până în aprilie 2018”, a precizat Prim-ministrul.
 
Ghişeul unic de eliberare a actelor permisive va funcţiona în baza unui Sistem Informaţional Automatizat de Gestionare şi Eliberare a Actelor Permisive, elaborat cu suportul Băncii Mondiale prin intermediul Proiectului Ameliorarea Competitivităţii.
 
Implementarea soluţiei de ghişeu unic pentru emiterea actelor permisive va reduce cu circa 60 milioane de lei anual costurile administrative pentru obţinerea acestora.
Similare