Austria şi ONU vor ajuta R. Moldova în consolidarea institutului familiei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Austria şi ONU vor ajuta R. Moldova în consolidarea institutului familiei

"Mai Multe Oportunităţi: Politici familiale sensibile la gen pentru sectorul privat din Balcanii de Vest şi Republica Moldova" este numele proiectului lansat joi în Republica Moldova de Fondul Naţional al Populaţiei al Naţiunilor Unite (UNFPA) şi cofinanţat de Agenţia de Dezvoltare a Austriei (ADA).

Potrivit Infotag, Nigina Abaszada, Reprezentantă Rezidentă, UNFPA Moldova, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul "vizează sprijinirea familiilor, în special a femeilor, deoarece acestea sunt cele care poartă principala povară, aceea de a avea grijă de copii şi de membrii vârstnici ai familiei, fapt care ulterior afectează negativ pensiilor care le revin".

"Scopul proiectului este de a spori şansele bărbaţilor şi ale femeilor de a-şi atinge aspiraţiile profesionale, familiale şi legate de naşterea copiilor. UNFPA va angaja în mod activ sectorul privat în implementarea politicilor favorabile familiei la locul de muncă", a spus ea.

Nelea Rusu, Secretar de Stat în domeniul asigurărilor, muncii şi demografiei, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a remarcat necesitatea ca eforturile guvernului în acest proiect să fie susţinute de sectorul privat.

Potrivit lui Alexander Karner, şeful misiunii moldoveneşti a Agenţiei Austriace pentru Dezvoltare (ADA), femeile din Moldova se confruntă cu o serie de dificultăţi în dezvoltarea profesională, dar "ajustarea politicilor familiale sensibile la gen şi implementarea acesteia în sectorul privat vor ajuta femeile în creşterea lor profesională".

Proiectul este preconizat până la sfârşitul anului 2022. În acest timp, vor fi organizate cursuri de formare cu companii din sectorul privat interesate de implementarea politicilor familiale.
Similare
RECOMANDĂRI