Au vrut să scape de carantină: Cetăţeni ai R. Moldova, prinşi la frontieră cu certificate de vaccinare false
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Au vrut să scape de carantină: Cetăţeni ai R. Moldova, prinşi la frontieră cu certificate de vaccinare false

Poliţiştii de frontieră din punctele de trecere Sculeni, Leuşeni şi Costeşti au iniţiat cercetări pe numele a opt conaţionali. Motivul este perfectarea frauduloasă a certificatelor de imunizare şi a două acte de călătorie.

Pentru a fi scutiţi de autoizolare, patru conaţionali au recurs la acţiuni iresponsabile  perfectându-şi certificatele de imunizare. Interogaţi, doi dintre ei au recunoscut că au procurat actele pentru a nu fi plasaţi în regim de autoizolare, fără a menţiona suma oferită persoanei terţe. Ultimii, un tată şi fiul acestuia susţin că este cu siguranţă vreo eroare de introducere a datelor. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni şi Leuşeni.

Alte două certificate de vaccinare împotriva virusului Covid-19 au fost depistate într-un colet care urma să ajungă în una din ţările UE. Acestea erau eliberate de către o instituţie medicală din R. moldova, pe numele a doi minori. Incidentul a fost înregistrat de către poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Costeşti.

Tot în PTF Costeşti, în baza analizei de risc au fost dispuse verificări suplimentare asupra a doi tineri de 22 de ani. Asupra persoanele au fost găsite două cărţi de identitate româneşti cu indici vizibili de falsificare. Audiaţi, aceştea au declarat că au achitat câte 180 de euro pentru fiecare act unei firme ce prestează servicii de angajare pe teritoriul Uniunii Europene. Ce ţine de cele depistate nu sunt în cunoştinţă de cauză. 

Ca urmare, toate actele au fost ridicate şi iniţiate cercetări pe fiecare caz în parte. În prezent, poliţiştii de frontieră documentează incidentele pentru a stabili toate circumstanţele şi identificarea persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI