Au furat o maşină şi au avariat-o. Doi concubini riscă până la 5 ani de închisoare
Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Au furat o maşină şi au avariat-o. Doi concubini riscă până la 5 ani de închisoare

În noaptea de 28 noiembrie, oamenii legii au fost alertaţi de către un bărbat, declarând că i-a fost răpit automobilul, ce era parcat pe bd. Negruzzi. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au fost întâmpinaţi de către proprietar, un bărbat în vârstă de 40 de ani, comunicând că a parcat automobilul de model ,,Chevrolet Aveo” pe bd. Negruzzi, iar când a venit să-l ia, nu l-a mai găsit. Suma prejudiciului a fost estimată de către partea vătămată la 125 000 lei.

Poliţiştii imediat au dispus un şir de măsuri speciale de investigaţie pentru depistarea automobilului cât şi a făptaşilor. Ulterior în urma acţiunilor întreprinse de ofiţerii de investigaţie automobilul a fost depistat abandonat pe str. Odesa, avariat. Totodată poliţiştii au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere, acestea au fost examinate, astfel fiind stabilite persoanele care au comis răpirea unităţii de transport.

Ulterior în urma măsurilor de investigaţie, suspecţii au fost reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi un bărbat de 35 ani şi o femeie de 29 ani, care sunt şi concubini. În cadrul acţiunilor procesual penale ei şi-au recunoscut vinovăţia, comunicând că au observat că automobilul nu este încuiat şi cheile erau în contact, astfel au decis  să-l  ia pentru o plimbare.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru Răpirea mijlocului de transport, ambii suspecţi fiind plasaţi în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislaţiei penale în vigoare aceştia riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI