Atenţie la scăldat! Recomandările poliţiştilor pentru persoanele care aleg să-şi petreacă timpul în apropierea bazinelor acvatice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Atenţie la scăldat! Recomandările poliţiştilor pentru persoanele care aleg să-şi petreacă timpul în apropierea bazinelor acvatice

Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP vine cu recomandări pentru cetăţeni. Oamenii legii menţionează că în weekend mulţi cetăţeni vor alege să se odihnească lângă bazine acvatice, iar pentru a preveni diferite cazuri neplăcute, cetăţenilor le este recomandat să se scalde doar în bazinele acvatice special amenajate şi până la indicatoarele stabilite pe suprafaţa apei.

Interzis este înotul cu obiecte improvizate şi săriturile în apă de la înălţimi periculoase.

Cei care au în grijă copii, sunt îndemnaţi să nu îi lase de unii singuri către bazinele acvatice, pentru că în astfel de situaţii pericolul este şi mai mare, iar în situaţii de criză, copiii nu pot să intervină, fără ajutorul maturilor.

Mai mult, e bine de ştiut că scăldatul este periculos dacă persoană nu ştie să înoate bine şi merge la adânc, dacă are probleme de sănătate şi dacă a consumat băuturi alcoolice.

În orice situaţie de criză, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze după ajutor, apelând numărul de urgenţă 112.
Similare
RECOMANDĂRI