Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atenţie, în România intră în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier. Amenzi usturătoare pentru şoferii care vorbesc la telefon sau fac transmisii live

De sâmbătă, în România, intră în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier, care se aplică şi pentru biciclişti. Şoferii care vorbesc la telefon, scriu mesaje sau fac transmisii live în timp ce conduc vor risca amenzi usturătoare. Pot chiar să rămână pietoni dacă încalcă şi alte reguli de circulaţie.

Şase din zece şoferi care au fost implicaţi într-un accident au recunoscut că foloseau telefonul înainte de impact. Sunt statistici ale Poliţiei Române, care arată amploarea pe care a luat-o fenomenul în ultimii trei ani.

Noile prevederi ale Codului Rutier, care se aplică din 12 octombrie, prevăd sancţiuni mai mari pentru şoferii care folosesc telefonul, tabletele sau camerele video în timp ce conduc: între şase şi opt puncte de amendă şi patru puncte de penalizare. Permisul poate fi suspendat pentru 30 de zile dacă sunt încălcate şi alte reguli de circulaţie.

Legea nu prevede amenzi dacă şoferul foloseşte telefonul atunci când stă în trafic.

Odată cu înăsprirea legislaţiei au crescut vânzările de căşti şi alte accesorii auto care se conectează la telefon.

Amenzile mai mari prevăzute de noul Cod Rutier se aplică şi pentru conductorii de tramvai, şoferii pe tractor, dar şi pentru bicicliştii care folosesc telefonul în trafic. Pentru moment, nu şi pentru cei care folosesc trotinetele.

Similare
RECOMANDĂRI