Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi s-a desfăşurat primul eveniment live din cadrul campaniei naţionale cu genericul "Încă un pic şi #NeamPornit"

Astăzi s-a desfăşurat primul eveniment live din cadrul campaniei naţionale cu genericul "Încă un pic şi #NeamPornit". Iniţiativa îşi propune să susţină turismul intern şi să promoveze Republica Moldova ca destinaţie turistică autentică.

Campania, iniţiată de Agenţia de Investiţii, a fost lansată pentru că turismul a fost grav afectat de pandemie.

„Datele statistice cu care operează Organizaţia Mondială a Turismului, sub egida ONU, nu sunt deloc încurajatoare. Se estimează ca circa 100-120 de mii de locuri de muncă din lanţul valoric al acestui domeniu riscă să fie desfiinţate din caua impactului pandemiei”, a spus RODICA VERBENIUC director, Agenţia de Investiţii.

Iniţiativa #NeamPornit a venit ca o măsură de răspuns la situaţia creată de criza epidemiologică. Astăzi a avut loc prima întâlnire virtuală a participanţilor.

„Atâta timp cât noi singuri devenim turişti, atâta timp cât călătorim în propria ţară, cât descoperim noi locaţii, gustăm din experienţele pe care le oferă Republica Moldova în acest domeniu, în asemenea mod contribuim şi susţinem antreprenorii, actorii din industria turismului. De aici ne-am pornit ca şi idee”, a declarat RODICA VERBENIUC director, Agenţia de Investiţii.

Campania #NeamPornit a fost primită cu entuziasm de mai mulţi agenţi economici.

„Noi căutam un îndemn simplu, uşor de înţeles, indiferent de cine ar fi persoana către care ne adresăm, e clar că e un îndemn care ar trebui să aducă împreună mai mulţi oameni din diferite segmente ale societăţii”, a spus EUGEN BOICO partener al campaniei.

În cadrul campaniei va fi lansat şi un sondaj de opinie pentru a evalua opinia consumatorilor şi aşteptările faţă de oferta turistică.

„Este vorba şi de un sondaj online, este vorba de un sondaj la telefon, este vorba de interviuri în profunzime care au fost efectuate săptămânile precedente şi toate acestea sunt făcute pentru a elabora un studiu complex, care ne va răspunde la toate întrebările ce ţin de turismul local”, a spus DUMITRU SLONOVSCHI director, companie de sondaje.

În urma sondajului vor fi selectate propunerile şi recomandările de la cetăţeni. Campania Naţională #NeamPornit este iniţiată de Agenţia de Investiţii. La susţinerea  campaniei se pot alătura şi alţi agenţi economici.
Similare
RECOMANDĂRI