Asociaţia Filantropică Diaconia lansează campania de Paşti „Masa Bucuriei”
Vizualizari:

Asociaţia Filantropică Diaconia lansează campania de Paşti „Masa Bucuriei”

Pentru al XII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paşti, Diaconia, asociaţie filantropică care aparţine de Mitropolia Basarabiei, lansează campania „Masa Bucuriei”, cel mai mare proiect naţional de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiaşi, în special al bătrânilor singuri. În acest an, în premieră, campania va fi realizată în parteneriat cu Banca de Alimente, primul program de prevenirea a risipei alimentare şi foamei în Republica Moldova.

La ultima ediţie a campaniei, în 2019, au fost implicaţi peste 1000 de voluntari şi au fost colectate  cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiaşi. Aceste resurse au devenit mesele calde zilnice şi pachetele alimentare distribuite de Diaconia şi partenerii sociali în comunităţi.
 
Tradiţional, proiectul culminează în sâmbăta Floriilor, pe 24 aprilie, cu o colectă naţională de produse alimentare neperisabile. În acest an, din cauza pandemiei, în colectarea alimentelor nu vor fi implicaţi voluntarii, care de obicei, îndemnau oamenii să facă o donaţie.

Igor Belei, Director Executiv, Diaconia: Pe 24 aprilie, anunţăm Cod Galben de Bunătate la nivel naţional. De 12 ani spunem  că bătrânii din Republica Moldova nu ar trebui să trăiască în sărăcie şi foame. Tot de 12 ani, am creat, prin campania Masa Bucuriei, o posibilitate de implicare şi manifestare a solidarităţii. Astfel, mii de oameni au împărtăşit demersul nostru, iar graţie gesturilor de bunătate am reuşit să aducem bucuria unui prânz cald  în viaţa celor care ieri au avut grijă de noi, iar azi sunt limita disperării. În această perioadă de pandemie, mai mult ca niciodată, solidaritatea poate învinge foamea iar donaţia fiecăruia din noi poate umple farfuria unui flămând pe parcursul unui an.
 
Toţi cei care vor să se alăture campaniei, sunt invitaţi de Diaconia şi Banca de Alimente, să aleagă o formă de implicare în susţinerea oamenilor afectaţi de sărăcie şi foame:
  • Donează mese calde personal, cu familia sau echipa din orice colţ al lumii pe www.diaconia.md.Cu 50 de lei oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al cantinei sociale din Chişinău: https://bit.ly/3rRyJkn 
  • Postează pe canalele proprii de comunicare o poză cu tine de la ediţiile anterioare ale campaniei sau pur şi simplu îmbracă o haină  galbenă (cromatica proiectului) şi îndeamnă-ţi prietenii să facă o donaţie de alimente pe 24 aprilie.
  • Vino pe 24 aprilie în unul dintre magazinele Kaufland, Metro, Linella, Nr 1 din Chişinău sau în reţelele din teritoriu unde vei găsi o boxă specială cu mesajul campaniei şi vei putea dona alimente neperisabile pentru oamenii nevoiaşi.
Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare oferite pe parcursul anului în cantine sociale şi alte tipuri de servicii de asistenţă pentru oamenii nevoiaşi.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI