Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Arme şi muniţii în cantităţi impunătoare, ridicate de oamenii legii de la un medic legist

Oamenii legii au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 59 de ani, care activa în calitate de medic legist.  Acesta fiind suspectat de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu.

Suspectul a fost documentat de forţele de ordine pe parcursul a 4 luni de zile.  Ca urmare fiind intentată o cauză penală pe marginea art. 360 Cod penal „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”.

În acest context, în cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au descins cu mai multe percheziţii la domiciliul, automobilul şi biroul de serviciu al bărbatului. În urma percheziţiilor efectuate de forţele de ordine la domiciliul bărbatului au fost depistate şi ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa,  două pistoale, două arme de vânătoare, 7 încărcătoare de tip AKM (automat Kalaşnikov), peste 500 cărtuşe de luptă, 6 grenade de mână şi una de tip F1, la faţa locului imediat fiind solititată prezenţa experţilor Secţiei Tehnico-Explozive al Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare al IGP. Toate obiectele explozibile şi armele au fost ridicate de către criminalişti şi îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării şi stabilirea caracteristicelor a armelor şi muniţiilor.

Este de menţionat că atât armele cât şi muniţiile depistate bărbatul le deţinea ilegal.

Dacă se va constata că acestea pot fi utilizate conform destinaţiei, bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 290 Cod penal „Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor”.

Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”, riscă până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Iar pentru păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor bărbatul va fi pedepsit cu amendă în mărime de la 32 500 la 47 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

La moment, forţele de ordine întreprind toate acţiunile de urmărire penală şi de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi stabilirea persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI